Sinoć je, pred više hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke, na predizbornom skupu govorio kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić. Predizbornoj konvenciji Srpske napredne stranke prisustvovali su i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, članovi Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i kandidati na listi za narodne poslanike Darko Jovanović i Dalibor Šćekić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić i drugi.

Na početku obraćanja Vučić je, u toku aprila, najavio dolazak predstavnika jednog velikog stranog investitora u Paraćin koji bi, kako je rekao, zaposlio oko 1200 ljudi. Zato se u paraćinskoj industrijskoj zoni gradi nova trafo stanica i srednjenaponski kabl.

Vučić se osvrnuo i na to da je nekada u Paraćinu radilo 18000 ljudi, dok je sada broj zapošljenih oko 5000. On je naglasio da je upućen u stanje u Srpskoj fabrici stakla i da je važno da se obezbedi što niža cena gasa jer bi u tom slučaju Staklari bila osigurana sigurna budućnost.

Najavljeni su i radovi na putu Grza-Sisevac, velika ulaganja u škole i bolnice u koje bi, kako je Vučić rekao, trebalo biti uloženo između 35 i 40 miliona evra. Posebno je važna najava izgradnje brze pruge od Beograda do Niša.

Foto: Ivan Milanović/PN Info

PN INFO