Na 15. sednici Privremeni organ opštine Paraćin, doneo je zaključak o odlaganju konstitutivne sednice Skupštine opštine Paraćin, koja je bila zakazana za 25. januar. Naime, dopisom Pozorišta Paraćin, gde je sednica trebalo da bude održana u traženom terminu, obrazloženo je da postoje tehnički problemi, te je utvrđen novi termin održavanja konstitutivne sednice – 29. januar, a svi kandidati za odbornike biće blagovremeno obavešteni o tome, čulo se na današnjoj sednici Privremenog organa.

Potom je usvojen zahtev Biblioteke Paraćin za odobravanje sredstava iz tekuće budzetske rezerve. Privremeni organ doneo je i rešenja o stavljanju van snage dva Zaključka sa sednice od 17. januara, zatim o davanju saglasnosti na Programe izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva i uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture, koji će biti realizovani u periodu januar-mart 2024. a obrazloženo je da je reč o preuzetim obavezama iz prethodne godine.

Na današnjoj sednici data je saglasnost i na Program rada Opštinske stambene agencije, za 2024, sa finansijskim planom prihoda i rashoda i Odlukom Upravnog odbora. Posle obrazloženja Prva izmena Programa rada Kulturnog centra za period januar-mart 2024. dobila je saglasnost Privremenog organa, a reč je o novoj manifestaciji koju će realizovati ta ustanova, romskoj slavi, Bibiji, 31. januara.

Na dnevnom redu danas našao se i izveštaj Komisije za sport, koji je takođe dobio potrebnu saglasnost. Posle objedinjene rasprave, usvojeno je i više zahteva za davanje saglasnosti na finansijske planove prihoda i rashoda za prva tri meseca ove godine, za ukupno četrdeset mesnih zajednica u opštini Paraćin.

Izvor: opština Paraćin

PN INFO