Politika kolačića

O ovoj politici kolačića

Ova politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. Informacije koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste i kako kontrolisati preferencije kolačića. Za dalje informacije o tome kako koristimo, skladištimo i čuvamo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti. U bilo kom trenutku možete promeniti ili povući svoj pristanak iz Izjave o kolačićima na našoj veb stranici Saznajte više o tome ko smo, kako možete da nas kontaktirate i kako obrađujemo lične podatke u našoj Politici privatnosti. Vaša saglasnost odnosi se na sledeće domene: www.pninfo.rs

Šta su kolačići ?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za čuvanje malih informacija. Oni se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vaš pregledač. Ovi kolačići pomažu nam da veb lokacija pravilno funkcioniše, učini je sigurnijom, pruži bolje korisničko iskustvo i shvati kako veb lokacija radi i da analiziramo šta funkcioniše i gde je potrebno poboljšanje.

Kako koristimo kolačiće ?

Kao i većina onlajn usluga, naša veb lokacija koristi kolačiće nezavisnih i nezavisnih proizvođača u nekoliko svrha. Kolačići nezavisnih proizvođača su uglavnom potrebni da bi veb lokacija funkcionisala na pravi način i oni ne prikupljaju nikakve podatke koji vas lično identifikuju. Kolačići nezavisnih proizvođača koji se koriste na našoj veb lokaciji služe uglavnom za razumevanje učinka veb stranice, kako komunicirate sa našom veb lokacijom, zaštitu naših usluga, pružanje reklama relevantnih za vas i sve u svemu pružajući vam boljeg i poboljšanog korisnika iskusite i pomozite ubrzati buduće interakcije sa našom veb lokacijom.

Koje tipove kolačića mi koristimo ?

Osnovni: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite punu funkcionalnost naše veb stranice. Omogućavaju nam održavanje korisničkih sesija i sprečavanje bilo kakvih bezbednosnih pretnji. Oni ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj račun i dodate proizvode u svoju korpu i da bezbedno izvršite plaćanje.Statistički: Ovi kolačići čuvaju informacije kao što su broj posetilaca veb lokacije, broj jedinstvenih posetilaca, koje stranice veb stranice su posećene, izvor posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko dobra veb lokacija radi i gde potrebno je poboljšanje.Marketinški:Na našoj veb stranici se prikazuju oglasi. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju reklama koje vam prikazujemo tako da vam znače. Ovi kolačići takođe nam pomažu da pratimo efikasnost ovih oglasnih kampanja. Informacije uskladištene u ovim kolačićima takođe mogu da koriste nezavisni dobavljači oglasa za prikazivanje oglasa na drugim veb lokacijama u pregledaču.Funkcionalni:To su kolačići koji pomažu određenim nebitnim funkcijama na našoj veb stranici. Te funkcionalnosti uključuju ugrađivanje sadržaja poput video snimaka ili deljenje sadržaja veb stranice na platforme društvenih medija.Preferences: These cookies help us store your settings and browsing preferences like language preferences so that you have a better and efficient experience on future visits to the website.

Kako možete kontrolisati podešavanja kolačića ?

Ako se kasnije odlučite da promenite svoje postavke tokom sesije pregledanja, na svom ekranu možete da kliknete na karticu „Politika privatnosti i kolačića“. Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje vam omogućava da promenite svoje postavke ili u potpunosti povučete pristanak. Pored toga, različiti pregledači nude različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste veb lokacije. Možete da promenite podešavanja svog pregledača da biste blokirali / izbrisali kolačiće. Da biste saznali više o načinu upravljanja i brisanja kolačića, posetite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.