Saopštenje Udruženja “Pravda i pravo” prenosimo u celosti:

Preključe je u pojedinim medijima agresivno plasirana dezinformacija pod naslovom “Pripadnik BIA pretio postupajućem tužiocu u tzv. sudskom postupku Jovanjica.” Međutim, zapravo se radi o veštoj manipulaciji javnim mnjenjem sa ciljem degradacije srpskih službi bezbednosti u trenutku kada se naša zemlja suočava sa najvećim izazovima u novijoj istoriji. Pomenuti sporni događaj se dogodio pre više od dva meseca, kada je postupajući tužilac Saša Drecun sačekao da predsedavajući sudija napusti sudnicu i onda naredio sudskoj straži, a zašta nema nadležnosti, da ne dozvole Aleksandru Tošiću pripadniku BIA da napusti zgradu pod optužbom da mu je pretio POGLEDOM!

Na mesto je izašla nadležna policijska patrola koja je od Tošića uzela izjavu i pregledala nadzorne kamere i na snimcima jasno utvrdili da se pomenuti nije ni obratio tužiocu Drecunu, pa je stoga dežurni tužilac Drugog OJT u Beogradu odbacio prijavu. Sa pomenutim je dobro bio upoznat i sam Drecun, pa je nejasno zašto je namerno ombanuo javnost ovom tvrdnjom posle više od dva meseca. Inače pomenuti tužilac je nedavno došao u posed dve stana u Beogradu na vodi, a o čemu su izveštavali mediji, a poseduje i luksuzni vozni park koji nije mogao da priušti od plate. Takodje nalazi se u kumovskim odnosima sa jednim od najviših funkcionera BIA, kao i sa većim brojem ministara i drugih javnih funkcionera, pa ostaje nejasno kako se isti oseća ugroženo kad kako kažu upućeni kod ministra policije “otvara vrata nogom”.

Za zvašta su se nažalost u Srbiji kroz istoriju ljudi kažnjavali, ali nikada nije zabeleženo da je to zbog pogleda. Čak i najveći tiranini nisu tražili da narod gleda u pod kada oni prolaze. Nastaviće se

Udruženje “Pravda i Pravo”

Foto: Image by freepik

PN INFO