Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Paraćinu uhapsili su M. P. (2000) iz okoline Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo i ubistvo u pokušaju.

Policija je uhapsila i njegovu sestru M. P. (1996), osumnjičenu za krivično delo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je M. P. sinoć usmrtio četrdesetdevetogodišnju ženu, emotivnu partnerku njegovog pedesetsedmogodišnjeg oca, u njenoj kući u okolini Paraćina.

Potom je, kako se sumnja, u porodičnoj kući nakon kraće rasprave nožem lakše povredio oca, a potom ga udario metalnom šipkom i polomio mu ruku.

Nјegova sestra se sumnjiči da je, dok je njen brat napadao oca, stajala na vratima kako bi oca sprečila da pobegne iz kuće.

Ipak, otac je od sina oteo nož i pobegao kod komšija, odakle su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja ga je sa povredama zbrinula u paraćinskoj bolnici.

Bratu i sestri je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilјa u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na brojeve telefona 0800 100 600 ili 192, koji su sve vreme dostupni.

mup.gov.rs

PN INFO