Generali Osiguranje Srbija priključilo se prvom globalnom humanitarnom izazovu organizovanom u okviru Generalijeve inicijative The Human Safety Net. Događaj se održava u 23 zemlje širom sveta, od 28. maja do 13. juna.

U Srbiji će u izazovu učestvovati oko 400 zaposlenih Generali Osiguranja Srbija, koji će trčati, voziti bicikl i/ili čistiti ulice u gradovima u Srbiji. Akcija čišćenja sprovodiće se u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Paraćinu, Čačku, Užicu, Kragujevcu, Pirotu i Šapcu.

Generali Osiguranje Srbija na ovaj način želi da širi svest o važnosti brige o zdravlju i zaštiti životne sredine i da ujedno podstakne građane Srbije da podrže aktivnosti kompanije i doniraju sredstva za opremanje senzornih soba za decu sa smetnjama u razvoju u Beogradu i Zaječaru. Cilj je da se sakupi 16.000 evra.

Generali Osiguranje Srbijasprovodi ovu humaniarnu aktivnost zajedno sa svojim partnerom, Fondacijom Novak Đoković.

Šta naši volonteri kažu o ovoj akciji:

Ružica Sokolov: Naša kompanija već tri godine sarađuje sa Fondacijom Novak Đoković na razvoju programa inicijative The Human Safety Net u Srbiji. Do sada smo sproveli mnoge akcije, kao što je program ”Podrška, ne perfekcija”, koji je pohađalo hiljadu roditelja i staratelja dece uzrasta do šest godina. Angažovanjem u ovom izazovu želimo da prikupimo novac za opremanje senzornih soba u Beogradu i Zaječaru. Verujemo da ćemo uz podršku prijatelja i partnera uspeti da ostvarimo cilj i podržimo razvoj dece sa smetnjama u razvoju. Pozivamo sve one koji žele da nas podrže da pošalju SMS poruku sa tekstom Donacija na broj 2205.

O inicijativi The Human Safety Net

The Human Safety Net je inicijativa Generali grupe koja povezuje ljude radi pružanja podrške onima kojima je najpotrebnija. Sa ciljem da unapredi život ljudi van okvira svakodnevnog poslovanja. Generali grupa udružila je snage sa neprofitnim organizacijama širom sveta. Kompanija Generali Osiguranje Srbija priključila se inicijativi oktobra 2017. godine, a već naredne godine sklopila je partnerstvo sa Fondacijom Novak Đoković. Generali Osiguranje Srbija angažuje svoje zaposlene i pruža finansijsku podršku programu ”Podrška, ne prefekcija”, koji pomaže roditeljima i starateljima da deci do šest godina pruže šansu za bolju budućnost uprkos teškim životnim okolnostima.

PN INFO