Međunarodni danski maloprodajni lanac JYSK donirao je manastiru Svete Petke Izvorske u Paraćinu i njihovom domu za decu i žene ometene u razvoju donaciju u vidu nameštaja. Kompanija JYSK je na ovaj način obradovala štićenike manastira o kojima monahinje već decenijama vode brigu. Tim povodom, najavljeno je i otvaranje JYSK prodavnice u ovom gradu.

Regionalni vođa (District manager) kompanije JYSK Miodrag Zdravković posetio je manastir i uručio donaciju.

Svesni odgovornosti koju imamo, kao kompanija se uvek trudimo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Dolaskom u Paraćin, pored otvaranja novih radnih mesta, želimo da doprinesemo lokalnoj zajednici i poboljšamo uslove boravka ženama i deci u sklopu manastira Svete Petke Izvorske

– , izjavio je Zdravković.

Jedinstvenost ovog manastira u Srbiji ogleda se u tome što monahinje u manastirskom domu 24 časa dnevno vode konstantnu brigu o deci i ženama ometenim u razvoju, od čega je polovina nepokretna.

Pored brige i podrške lokalnoj zajednici, kompanija JYSK Paraćinu poklanja i novu radnju.

JYSK će u Paraćinu za kupce svoja vrata otvoriti 25. avgusta na adresi Tome Živanovića BB u 9 časova i to ujedno predstavlja 43. prodavnicu ove kompanije u Srbiji. Radnja će poslovati na više od 1.200 metara i zaposliti šest novih radnika. Menadžer nove radnje biće Vukašin Baratović, polaznik najnovije generacije „Store manager traine“  akademije. Kompanija JYSK usled kontinuiranog ulaganja u edukaciju zaposlenih kroz različite programe i treninge razvija i obučava interni kadar za više pozicije.

Povodom otvaranja radnje u Paraćinu, JYSK je pripremio značajne popuste koji će iznositi čak do 70 odsto, a tokom prva dva dana, posebni pokloni iznenađenja u vidu jastuka i jorgana čekaju prvih 100 kupaca. Više informacija o ponudama i akcijama nove radnje kao i kreativnom konkursu možete pronaći na JYSK.rs.

PN INFO