Svečanom sednicom i dodelom javnih priznanja zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama, u sali paraćinskog pozorišta, obeležen je Dan opštine Paraćin.

Na početku svečane sednice Skupštine opštine Paraćin, prisutnima se obratila predsednica Skupštine opštine Paraćin Slavica Jovanović a nakon toga je predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević, u svom izlaganju, naglasio da je Paraćin u zadnje dve godine dosta napredovao, da se na svakom koraku vidi da se radi i gradi, ali i to da građani Paraćina u narednom periodu mogu da očekuju vest o dolasku velikog stranog investitora, koji će u našoj opštini zaposliti novi broj ljudi.

Milićević se posebno osvrnuo na ulaganje u infrastrukturne projekte, za koje je država odvojila preko milijardu dinara, zatim na projekat “Čista Srbija” koji tek predstoji ali i na rekonstrukciju drumskih i pešačkih mostova, koji ubrzo kreću da se rade.

Zlatnu plaketu, kao najviše odlikovanje Opštine Paraćin, dobili su: Dragan Stojinović, načelnik Policijske stanice, za dugogodišnji uspešan rad i postignute rezultate na suzbijanju kriminaliteta na teritoriji opštine Paraćin, Luka Ilić, kendo borac, član paraćinskog kluba “Katori” zbog izuzetnih uspeha postignutim na evropskim i balkanskim takmičenjima, gde je osvajao zlatne medalje, kao i zbog volonterskog rada u Crvenom krstu, Anja Popović, članica streljačkog kluba SFS Borac zbog osvajanja mnogobrojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, Vladan Mrkušić, sportski ribolovac za osvajanje najprestižnijih nagrada na međunarodnim takmičenjima. Zlatnom plaketom opštine Paraćin nagrađeni su i Udruženje paraplegičara, RTV Kanal M za 25 godina rada i KUD Spasovdanski vez iz Drenovca.

Srebrna plaketa pripala je profesoru likovne kulture, Srećku Zdravkoviću i AK “Naša krila”. Bronzanu je dobilo Udruženje učitelja opštine Paraćin i Gimnastički klub Paraćin, dok su pohvale dobili profesor fizičke kulture Saša Petrović, profesor istorije Zlatko Jovanović kao i kompozitor Saša Mrkalj.

Svečanoj sednici SO Paraćin,od visokih gostiju prisustvovali su predsednik IO SNS, i predsednik opštine UB, Darko Glišić, narodni poslanici Darko Jovanović, Dalibor Šćekić, Nevena Đurić i Ninoslav Erić, predsednici opština Ćuprija, Despotovac, Ražanj, Rekovac, Ćićevac, Smederevska Palanka, Batočina, Varvarin.kao i visoki predstavnici Vojske Srbije, policije i Crkve.

PN INFO