U centru Paraćina, kod spomenika “Pobedniku”, danas je polaganjem venaca obeležen 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

U ime Opštine Paraćin vence su položili Slavica Jovanović, predsednica Skupštine Opštine Paraćin i njen zamenik Miloš Đokić. Takođe, vence su položili i predstavnici Policijske stanice, Vatrogasno-spasilalke jedinice, članice Kola srpskih sestara pri crkvi Svete Trojice i članovi Udruženja potomaka ratnika od 1912 do 1918.

Istoričar Dejan Perić održao je govor gde je upoznao prisutne sa događajima koji su prethodili ovom važnom danu u našoj istoriji ali i o pitu srpskog naroda i njegove vojske kroz ovaj rat koji je odneo preko milion života.

Na svom zvaničnom Facebook profilu, predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević je građanima Paraćina čestitao današnji praznik:

Danas obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu i odajemo počast našim hrabrim precima, koji su svojim junačkim delima doprineli da Srbija bude slobodna, samostalna i nezavisna zemlja.

Obaveza svih nas je da pamtimo i poštujemo herojska dela naših predaka koji su prolivali krv i davali svoje živote za slobodu Srbije.

Srbija se nakon epskog stradanja uzdigla poput cveta Natalijine ramonde, poznatog i kao „feniks“, koji čak i kada se potpuno osuši, pošto se zalije, može ponovo da oživi, a raste samo na Kajmakčalanu.

Za slavu naših predaka, živela Srbija 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

PN INFO