Danas je u Paraćinu obeležen 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, dok se na ovaj dan obeležava i proboj Solunskog fronta u prvom svetskom ratu. Glavnom gradskom ulicom, od mosta u centru do spomenika Palim borcima u Prvom svetskom ratu, prvo je prošla povorka učesnika manifestacije, koji su nosili zastave. Povorku su činili zvaničnici opštinske uprave, predstavnici policijske stanice, pripadnici udruženja veterana i SUBNOR-a, koji su kasnije i položili vence na spomenik Palim ratnicima.

Glavna ceremonija se održala na platou ispred spomenika u centru grada. Na početku je hor Crkve Svete Trojice otpevao himnu ”Bože pravde” a potom je održano opelo poginulim ratnicima.

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević je pred okupljenima održao govor u koje je naglasio važnost obeležavanja ovog praznika i izrazio nadu da će se broj učesnika svake godine povećavati ali i podsetio na to da se žrtva koju su naši preci podneli mora poštovati.

Građani Paraćina su izrazili veliko zadovoljstvo zbog organizovanja proslave Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izuzev pojedinih bivših opštinskih funkcionera kojima je snimak obeležavanja nacionalnog praznika smešan. Naime, bivši predsednik Skupštine Dragan Mitić je na objavu portala PN Info reagovao emotikonom koji se smeje. Za čoveka koji je skoro dve decenije primao platu iz budžeta države kojoj se sada smeje, to i nije za pohvalu.

PN INFO