Danas je u Sportsko rekreacionom centru “7. Juli” održan memorijalni turnir “Heroji Pomoravskog okruga”, u organizaciji Sindikata srpske policije a u posvećen je nastradalim pripadnicima sa područja PU Jagodina, koji su svoje živote dali u odbrani Kosova i Metohije i juga Srbije.

Na početku današnje manifestacije, nakon intoniranja himne “Bože pravde” i minuta ćutanja za sve nastradale pripadnike MUP-a, predsednik Sinikata srpske policije Lazar Ranitović uručio je članovima porodica nastradalih pripadnika policije plakete a rukovodstvo Sindikata je na spomenik Palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. položilo vence.

U ime Opštine Paraćin otvaranju današnjeg memorijalnog turnira prisustvovali su zamenik predsednice Skupštine Opštine Paraćin Miloš Đokić i član Opštinskog veća Nenad Atanasković dok je u ime Policijske stanice Paraćin okupljene pozdravio načelnik Dragan Stojinović.

U malom fudbalu danas se nadmetalo 10 ekipa iz policijskih uprava širom Srbije i jedna ekipa iz Nezavisnog sindikata policije Severne Makedonije, sa kojim Sindikat srpske policije ima odličnu saranju. Paraćinski Crveni krst je, u okviru današnje manifestacije, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, organizovao dobrovoljno davanje krvi.

PN INFO