Beograd, 17. septembra 2022. - Najmladji oficiri Vojske Srbije bice danas promovisani u svoj prvi cin potporucnika, na svecanosti ispred Doma Narodne skupstine. Svecanosti prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vucic, predsednik Skupstine Srbije Vladimir Orlic, kao i nacelnik Generalstaba VS Milan Mojsilovic, ministar odbrane Nebojsa Stefanovic, ministar policije Aleksandar Vulin, ministarka za rad Darija Kisic, ministar prosvete Branko Ruzic, ministarka pravde Maja Popovic, ministar za inovacije Nenad Popovic, zvanicnici, clanovi porodice oficira i gradjani.FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane dr Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao je danas svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, na kojoj je u prve oficirske činove promovisano 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je, gledano kroz istorijsku prizmu, stvaranje moderne Srbije, obnavljanje njene državnosti, nezamislivo bez učešća i velikih dometa vojske.

Vučić je, obraćajući se novim oficirima Vojske Srbije, ukazao da nas je Univerzitet odbrane sa svoja dva fakulteta – Vojnom akademijom i Medicinskim fakultetom Vojnomedicinske akademije, kao i proteklih godina, obradovao novom generacijom potporučnika.

„Srbija je danas mnogo bogatija za još jednu generaciju potporučnika, koja ne pamti ratove, i živimo u nadi da će tako biti i za buduće generacije. Ova generacija je lišena te prošlosti, ali svesna svojih zadataka u miru kao i ratu“, rekao je on.

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije www.mod.gov.rs

PN INFO