U Paraćinu je danas boravila delegacija Ambasade Švajcarske, predvođena Ursom Šmidom, ambasadorom te zemlje u Srbiji, povodom potpisivanja ugovora za izgradnju dva saobraćajna mosta u okviru projekta “Izgradnja sistema za odbranu od poplava”, koje finansira Švajcarska konfederacija.

Pored delegacije Švajcarske, u Paraćinu su boravili i predstavnici Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, Konsultantske kuće “ŠTUKI”, “SEKO”, AD “Putevi Užice” i Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode”.

Delegaciju je primio predsednik opštine, Vladimir Milićević, sa svojim saradnicima, a nakon sastanka i razgovora u opštini oni su obišli mostove koji su predmet rekonstrukcije i izgradnje i videli izložbu postavljenu na Gradskom keju, pod nazivom “Zaštita od poplava na reci Crnici”. U prostorijama Regionalnog inovacionog start ap centra prikazan je promo film “Odbrana Paraćina od poplave” a nakon toga Ugovor za izgradnju mostova potpisali su, u ime Opštine Paraćin i “Puteva AD Užice”, Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin i Vladan Stamenić, generalni direktor “Putevi AD Užice”.

Kako je tom prilikom rečeno početak rekonstrukcije prvog saobraćajnog mosta, kod srednje škole, u ulici Bore Petrovića, počeće u avgustu, nakon toga i drugog u Ulici kralja Petra. Vrednost samo tih radova je 2 miliona i 750 hiljada evra. Za dve godine očekuje se završetak kompletne investicije, sa još 4 pešačka i jednim saobraćajnim mostom, ukupne vrednosti od preko 6 miliona evra.

PN INFO