U Kovid ambulanti Doma zdravlja, broj pregleda i pozitivnih nalaza i dalje opada. Od 13. do 15. maja, zabeleženo je ukupno 16 pozitivnih nalaza, tako da broj novozaraženih od početka meseca, do 15. maja iznosi 171, što je u proseku 11 pozitivnih nalaza dnevno.
U četvrtak, 13. maja, obavljeno je 19 prvih i 15 kontrolnih pregleda, a od 22 antigenska testa samo su 3 bila pozitivna, dok su od 18 PCR testova dva pokazala pozitivan nalaz. U petak, 14. maja, 11 pacijenata se javilo na prvi pregled, 9 na kontrolu, od 56 antigenskih testova 7 je bilo pozitivno, dok 6 PCR testova nije dalo ni jedan pozitivan nalaz. U subotu, 15. maja, broj prvih pregleda iznosio je 21, a broj kontrola 19, svih 18 PCR testova je bilo negativno, dok su od 26 antigenskih testova 4 bila pozitivna.

Na bolničkom Kovid odeljenju, posle 12 pregleda, jednog otpusta i bez ijednog prijema novih pacijenata, prema podacima od jutros, u 9 sati, hospitalizovano je 28 pacijenata, od kojih je troje u respiratornoj jedinici, na neinvazivnoj ventilaciji.
Broj hospitalizovanih pacijenata pokazuje tendenciju opadanja, kao i broj novozaraženih i broj pregleda na dnevnom nivou. Posle dužeg vremena, epidemiološka situacija pokazuje ohrabrujuće znake smirivanja.

Izvor: paracin.rs

PN INFO