Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na zvaničnom Instagram nalogu obavestio građane Srbije o dinamici isplate direktne novčane pomoći građanima i privredi:

“Poštovani građani, u maju mesecu moći ćete na najbolji mogući način da vidite rezultate svog rada, ali i rezultata srpske države. Već 6. maja idemo sa isplatom 30 evra pomoći i podrške svim našim penzionerima, zaslužili su. Dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i ljudima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija”, naveo je Vučić.

“12. maja krećemo sa isplatom 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili, a već 20. krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i, razume se, 200 evra za nezaposlene na Kosovu i Metohiji”, najavio je Vučić.

“Dakle, sve to je bilo moguće samo zahvaljujući vašem strpljenju, vašem radu i vašem trudu. Istovremeno, hoću da vas pozovem još jedanput da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa ovom epidemijom, da je pobedimo – onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate”, rekao je predsednik.

Foto: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Aleksandar_Vu%C4%8Di%C4%87_MSC_2019_(cropped).jpg

PN INFO