Train on tracks in sunset.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu AD ”Infrastruktura železnica Srbije”, radnika ovog preduzeća S.Đ. je u subotu 19. novembra u 2 časa napala grupa huligana i tom prilikom mu nanela teške povrede. S.Đ. je u trenutku napada obavljao radove na otklanjanju smetnji na signalno-sigurnosnim uređajima između stanica Paraćin i Ćićevac.

Prema još uveknepotvrđenim informacijama, huligani su S.Đ. držali dvadesetak minuta zatvorenog i pretili mu da ne prijavljuje slučaj policiji.

„Infrastruktura železnice Srbije“ najoštrije osuđuje ovakav razbojnički napad na železničara u Paraćinu, koji je obavljao svoje radne zadatke i poslove od izuzetne važnosti za bezbednost i funkcionisanje železničkog saobraćaja. Svaki ovakav slučaj nije samo fizički napad na zaposlene u ovoj kompaniji, već predstavlja i direktan nasrtaj na železničku imovinu i ugrožava funkcionisanje i bezbednost železničkog saobraćaja.

„Infrastruktura železnice Srbije“ očekuje brzu i efikasnu reakciju nadležnih državnih organa, kako bi počinioci u što krađem roku bili najpre identifikovani i privedeni, a zatim i najstrože kažnjeni. Takođe, železnica i železničari očekuju da budu utvrđeni i razlozi ovog divljačkog napada na kolegu koji je radio na popravci uređaja na pruzi. Na taj način mogu se izbeći ovakvi slučajevi, a železničari biti sigurni tokom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka na funkcionisanju i bezbednosti železničkog saobraćaja.

– navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Foto: Image by aleksandarlittlewolf on Freepik

PN INFO