Poštovani meštani, gradjani cele opštine Paraćin i celokupnog mnjenja koje nas prati širom Srbije.
Sa žaljenjem konstantujemo da se na zakazanom protestu stvari nisu odvijale kako smo mi zamislili i želeli da bude.

Naime, mimo naše volje došlo je do verbalnog sukoba dva ekološka udruženja – Udruženja “Odbranimo Grzu” i Udruženja “Odbranimo reke Stare planine”, koji je eskalirao do tačke kada je policija morala da interveniše.

Ograđujemo se od ovih događaja i još jednom sa žaljenjem konstantujemo da su išli na ruku pre svega onima koji žele novi kamenolom, a protiv interesa meštana sela u podnožju planine Baba.

Ovim putem se zahvaljujemo policiji na ažurnosti i profesionalnosti.

Građane obaveštavamo da ovo neće biti jedini protest, a na sledećim ćemo preduzeti mere da ne dođe do ovakvih nemilih događaja koji nisu u našem interesu.

Posle protesta uručili smo predsedniku opštine Paraćin izveštaj sa protesta kao i zahteve za urgentno postupanje. Sugerisali smo šta treba urgentno da se uradi kao i to šta treba da se preduzme od strane lokalne samouprave ka republičkim institucijama. Pored toga dogovorili sastanak da bi prezentovali sve zakonske neregularsnoti i propuste i obavestili ga da ćemo oneti na uvid i dokaze za iste. Očekujemo da potom predsednik održi sastanak sa investitorom a zatim i jedan zajednički sastanak gde ćemo svi da sudelujemo. Naveli smo u kratkim crtama naše stavove od kojih nećemo odstupiti jer se borimo za ono najsvetije – naše životno stanište!

Tekst: Zvanično saopštenje GG “Zaštitimo planinu Babu, Planu i Lešje”
Foto: Ivan Milanović/PN Info

PN INFO