Prema podacima sumiranim u nedelju, 23. maja, u 20 sati, ukupan broj građana opštine Paraćin koji su primili neku od svih dostupnih vakcina, iznosi 25.262. Od tog broja, 14.329 lica primilo je prvu dozu, a vakcinaciju su, primanjem druge komponente, kompletirala 10.933 lica.
Danas i sutra nastavlja se revakcinacija prema spiskovima osoba koje su primile prvu dozu vakcine Astra Zeneka, Sinofarm i Fajzer, dok su na slobodnom davanju, odnosno dostupne građanima bez prijave i zakazivanja preko e-Uprave, vakcine Sinofarm i Fajzer. Revakcinacija vakcinom Sputnjik se odlaže do sledeće isporuke ruske vakcine.

Tokom vikenda, broj pacijenata na bolničkom Kovid odeljenju se smanjio. Nakon jučerašnjeg dana, kada je obavljeno 7 pregleda i dvoje izlečenih pacijenata otpušteno, a jedan novi primljen na lečenje, na odeljenju se nalazi 20 pacijenata, od kojih je dvoje u respiratornoj jedinici, na neinvazivnoj ventilaciji.
Posle dužeg vremena bolnički kapaciteti i ljudski resursi malo su rasterećeniji u borbi protiv epidemije.

Prema izveštaju Kovid ambulante Doma zdravlja, od 20. do 22. maja registrovano je ukupno 8 novozaraženih, što ukazuje na nastavak tendencije opadanja broja kovid pozitivnih, na dnevnom nivou.
U četvrtak, 20. maja, obavljeno je 12 prvih i 4 kontrolna pregleda, a 21 antigenski test pokazao je 4 pozitivna nalaza, dok su oba PCR testa bila negativna. U petak, 21. maj, sedmoro pacijenata se javilo na prvi pregled, osmoro na kontrolu, urađeno je 29 antigenskih testova od kojih je samo jedan pozitivan, kao i jedan od tri PCR testa. U subotu, 22. maja, na prvi pregled se javilo 12, na kontrolni 11 pacijenata, od 18 antigenskih testova 2 su bila pozitivna, a sva tri PCR testa dala su negativan nalaz.

Izvor: paracin.rs

PN INFO