Bliži se kraj i ove, u najmanju ruku, neobične školske godine. Mali maturanti, koji se pripremaju za završni ispit, od juče su na raspustu, dok se ostali osnovci raspuštaju 22. juna.
Za učenike koji završavaju osmogodišnje školovanje 23. jun je prvi dan male mature, kada će raditi test iz srpskog jezika. 24. juna, drugog dana male mature budući srednjoškolci će raditi test iz matematike, dok 25. juna, poslednjeg dana male mature, osmaci polažu kombinovani test, koji obuhvata pitanja iz geografije, biologije, fizike, hemije i istorije. Svi testovi se rade po 2 sata, od 9 do 11 sati.
Prema kalendaru upisa, 27. juna će biti objavljeni preliminarni rezultati male mature. 2. jula sledi objavljivanje konačnih rezultata sa polaganja male mature, 3. i 4. jula predstoji popunjavanje i predaja lista želja za upis u željene srednje škole. Objavljivanje zvanične liste želja učenika za upis u srednje škole je planirano za 9. jul, dva dana kasnije, 11. jula, biće objavljeni zvanični rezultati raspodele po srednjim školama, kao i broj preostalih slobodnih mesta, za upis u drugom krugu.
12. i 13. jula sledi podnošenje prijava za upis u srednje škole.

Izvor: paracin.rs
Foto: School photo created by freepik – www.freepik.com

PN INFO