Poštovani gospodine predsedniče @avucic
Ovih dana, svedoci smo istorijske nepravde koja se, po ko zna koji put, sručila na našu državu, na Vas lično i Vašu porodicu kao i na celokupan naš narod. Ambasadori bezumlja i hijene rata kruže oko naše kuće pokušavajući da je zapale plamenom sukoba.

Srbija, tokom svoje celokupne istorije, nikad agresor bila nije, ali je znala da se brani i odbrani. Hrišćanska vera i tradicija duboko su ukorenjeni u kolektivnu svest ovog našeg ponosnog naroda na brdovitom Balkanu i zato reagujemo sa tugom i ogromnim besom kada nam se uskrati pravo na našu veru, veru naših pradedova, kada nam se uskrate Dečani, Gračanica i ostale svetinje srpske na Kosovu, na mestu gde su Srbi jednom za svagda izabrali Carstvo nebesko i založili sebe i svoje potomke veri Isusa Hrista, Stefana Nemanje i Svetoga Save. Znam da ste svega ovoga svesni i Vi i Srpski Patrijarh, kao i da se Vi, kao i svi mi, nikako ne mirite sa tom odlukom.

Razumemo Vašu poziciju i politiku, politiku mira, napretka i stabilnosti i podržavamo je, jer je to jedina moguća odgovorna politika.

Takođe i razumemo da morate da razgovarate sa onima koji se prave da ne čuju, da dokazujete onima koji se prave da ne vide i da objašnjavate onima kojima je sve jasno a prave se da ništa nije.

Krst koji je nametnut Srbiji i srpskom narodu Vi nosite na svojim leđima i samo Vi možete da ga iznesete kroz ovu Golgotu kroz koju prolazimo. Znamo takođe koliko volite ovu našu zemlju i naš narod i znamo da želite da odgovorite srpski, muški onako kako su odgovarali Stefan, Dušan, Lazar, Obilić, Đurađ, Karađorđe, Sinđelić, Mišić, Bojović i ostali znani i neznani junaci i heroji naše istorije, a to je: “Za mnom junaci, u boj! Za Krst Časni i Slobodu zlatnu!” Znamo i da morate da suzbijete to, da Vas boli na duboko ličnom nivou i da zarad svega što ste postigli, zarad onih ljudi na barikadama na kojima se danas brani Srbija, ne nebeska već ona Srbija koja mora da živi, da radi, da se školuje, da mirno spava, da putuje, da trguje i da bude otvorena ka svetu i svet ka njoj, da zarad svega toga morate da MOLITE za mir i poštovanje zakona one kojima zakon leži u topuzu, koji se lažno krste a iskreno se novcu klanjaju, koji pričaju o poštovanju, dok Vas vređaju. Znamo da žrtvujete nepovratno vreme Vaše porodice i odrastanje Vaše dece zarad naše dece, zarad naše i njihove budućnosti, budućnosti Srbije.

Hvala Vam gospodine predsedniče što se borite za svakog od nas, za našu braću sa Kosova koji dane i noći provode na barikadama i znajte da je cela Srbija uz Vas!

Živeo predsednik Aleksandar Vučić! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸
Živela Srbija!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

– naveo je Milićević na svom FB profilu.

PN INFO