Služba zimskog održavanja puteva i ulica saopštila je danas da su od početka padavina i niskih temperatura, pre par dana, ekipe zimskog održavanja puteva konstantno na terenu, gde obavljaju održavanje prohodnosti puteva prvog i drugog prioriteta. Na snazi je treći stepen pripravnosti mehanizacije, koja je u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu.

Putevi prvog prioriteta su pročišćeni i prohodni za saobraćaj, uz korišćenje obavezne zimske opreme. Ekipe Zimske službe su radile i na održavanju prohodnosti puteva drugog prioriteta, ali se mestimično mogu javiti problemi zbog nanosa snega na delovima između Plane i Golubovca, Izvora i Gornje Mutnice, kao i na putu Mirilovac – Lebina, kažu u Zimskoj službi.

Gradske ulice prvog prioriteta su pročišćene i tretirane putarskom soli. Isto tako i ulice drugog prioriteta su prohodne, ali se savetuje dodatna opreznost, zbog niskih temperatura i snega koji se zadržava na kolovozu. Skreće se pažnja pešacima da obrate pažnju na sneg i led koji se zadržava na pojedinim delovima trotoara, uprkos posipanju. Zimska služba je uputila još jedan apel vlasnicima lokala i nepokretnosti da obavezno čiste trotoare ispred svojih objekata, što j i njihova zakonska obaveza.

Obzirom da je od danas počelo drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola, očekuje se veći broj učesnika u saobraćaju, pa je neophodan dodatni oprez i strpljenje, navode u Zimskoj službi. Apeluje se na vlasnike vozila da uklone parkirana vozila, u uskim ulicama i omoguće mehanizaciji pristup i čišćenje, u suprotnom te ulice će ostati neočišćene, kažu u Zimskoj službi.

paracin.rs

PN INFO