Dosadašnji član Opštinskog veća zadužen za kulturu, Branislav Stojanović, na svom Facebook profilu večeras je objavio da napušta tu funkciju i da će nadalje biti direktor Zavičajnog muzeja u Paraćinu.

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da više nisam član Opštinskog veća.
Svoj rad ću nastaviti u Zavičajnom muzeju Paraćin. Smatram da u ovom trenutku tu mogu najviše da pružim i da sa svojim kolegama i saradnicima nastavim započet rad na daljem unapređivanju i afirmisanju ove ustanove i kulturnog života u Paraćinu.
Svojim kolegama u Opštinskom veću želim sve najbolje u daljem radu i da uspeju da Paraćin vrate na mesto koje zaslužuje, da opet bude jedna od najrazvijenijih opština u našoj državi.
Uprkos činjenici da je moj rad tokom prethodnih godinu dana u opštinskom veću protekao u situaciji pojačanih epidemijskih mera i vanredne situacije, što se posebno odrazilo na kulturu i kulturni život u opštini, zadovoljan sam urađenim. Sve ustanove kulture su bile jako aktivne u prethodnom periodu, dobijena su značajna sredstva na raznim konkursima za projekte u oblasti kulture, Pozorište je dobilo svoju salu…
Kao najznačajniju stvar izdvojio bih Muzej Stakla, projekat koji je pobedio na konkursu Gradovi u fokusu, Ministarstva kulture i informisanja. Paraćin će dobiti preko pola miliona evra za realizaciju ovog projekta u narednim godinama. Ovo je najveća investicija u kulturi u našoj opštini do sada.
Hvala svima na dosadašnjoj podršci, želim da iskoristim ovu priliku da vas pozovem da posetite izložbu mog prijatelja, umetnika i direktora muzeja Horeum Margi iz Ćuprije, Novaka Novakovića, radnim danima od 12 do 20h u galeriji Novog kulturnog centra kojom počinje moj novi mandat u Zavičajnom muzeju Paraćin.

Izvor: lični Facebook profil Branislava Stojanovića

PN INFO