OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Povodom predstojećih neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina raspisanih za 13. novembar ove godine, obaveštavaju se građani opštine Paraćin da je deo Posebnog biračkog spiska koji se vodi za pripadnike nacionalnih manjina sa teritorije opštine Paraćin izložen u prizemlju zgrade Opštine na šalteru broj 9 Jedinstvenog upravnog mesta i u kancelariji broj 5.

Građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Paraćin, mogu uvidom u deo Posebnog biračkog spiska da provere da li su upisani podaci tačni, a zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka mogu podneti svakog radnog dana najkasnije do 28. oktobra, odnosno do zaključenja Posebnog biračkog spiska. Počev od 29. oktobra, zahtevi građana podneti Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove, uz odgovarajuće dokaze, prosleđivaće se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave radi donošenja rešenja, zaključno sa 9. novembrom.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se obaviti i elektronskim putem na zvaničoj stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana OVDE.

Izvor: paracin.rs
Foto: Image by Freepik

PN INFO