Na sportskom aerodromu „Davidovac“ kod Paraćina, u neposrednoj organizaciji Aero kluba „Naša krila“ Paraćin i Vazduhoplovnog saveza Srbije, od danas 19. avgusta do nedelje 21. avgusta, se održava najveće državno padobransko takmičenje. Sportisti padobranci iz srpskih aeroklubova će se takmičiti za novog državnog prvaka u disciplini skok na cilj u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Takmičarski skokovi će se, u skladu sa vremenskim prilikama, izvoditi danas i sutra u toku celog dana od jutra do 19 časova, a u nedelju su planirani finalni skokovi i nadmetanje najbolje plasiranih u ova dva dana. Proglašenje pobednika je u nedelju 21.avgusta u 14 časova na sportskom aerodromu Davidovac.

U disciplini skokovi na cilj, pobednik je ekipa ili takmičar, sa najmanjim ukupnim zbirom rezultata nakon svih završenih turnusa. Vrednuje se umeće prizemljenja padobranaca, nakon skoka iz aviona sa visine od hiljadu metara, na cilj čiji je centar prečnika dva centimetra. Najprecizniji rezultat je u sam centar cilja i iznosi „nula“ bodova. Što više „nula“ takmičar sakupi, time je njegova uspešnost veća.

Izvor: FB strana VSS
Foto: Ivan Milanović/PN Info

PN INFO