U sredu, 30. juna, u Kovid ambulanti Doma zdravlja obavljena su 32 prva i 5 kontrolnih pregleda, a registrovano je 6 novozaraženih – 28 antigenskih testova dalo je 5 pozitivnih nalaza, od tri PCR testa jedan je bio pozitivan. Od prvog do poslednjeg dana juna, registrovano je ukupno 85 kovid pozitivnih nalaza testova rađenih preko Kovid ambulante. U poslednjoj nedelji juna, uočava se blagi porast broja prvih pregleda, kao i broja pozitivnih nalaza, na dnevnom nivou.

Pošto je tokom juna epidemiološka situacija bila povoljnija nego u prethodnom periodu, pa se smanjio broj pregleda i testiranja, Kovid ambulanta je vraćena u prostorije bivšeg previjališta, smeštenog u zgradi Doma zdravlja. Radno vreme Kovid ambulante ostalo je isto, od 9 do 17 sati svakog dana, uključujući i vikend.

Tokom juna je značajno opalo interesovanje za primanje vakcine protiv kovida, a lekari apeluju na sve koji se nisu vakcinisali da to učine, jer epidemija nije ugašena, a virus je i dalje aktivan i ljudi se još uvek razboljevaju.

Izvor: paracin.rs

PN INFO