U utorak, 24. avgusta, u Kovid ambulanti Doma zdravlja, obavljeno je ukupno 56 pregleda, od čega se 36 pacijenata javilo prvi put, sa sumnjom na koronu, a ostali su došli na kontrolu i registrovana su 22 kovid pozitivna nalaza. Urađeno je 50 antigenskih testova, od kojih je 17 dalo pozitivan nalaz, kao i 5 od 16 PCR testova. Ukupan broj novozaraženih, od 1. do 24. avgusta sada iznosi 275.

Kovid ambulanta produžava radno vreme – od ponedeljka 30. avgusta, radiće u dve smene, od 7 do 20 sati, uključujući i subotu, dok će nedeljom raditi od 9 do 17 sati.

Na vakcionom punktu u Domu zdravlja, nastavlja se vakcinacija i revakcinacija, kao i davanje treće, buster doze, onima koji su pre šest ili više meseci primili revakcinu i koji žele da pojačaju njeno zaštitno dejstvo. Zaključno sa sredom, 25. avgustom, 17.719 građana opštine Paraćin primilo je prvu dozu neke od dostupnih vakcina, 16.998 je revakcinisano, dok su 664 lica primila treću dozu Sinofarmove ili Fajzerove vakcine, koje su takođe na raspolaganju i za prvu dozu, bez prijave i zakazivanja.
Termini za revakcinaciju zakazuju se tokom prepodneva, pa je svima koji žele da prime prvu i treću dozu upućena molba da dođu posle 11 sati, kako se ne bi stvarale gužve. Vakcioni punkt radi do 20 sati, radnim danima i subotom, od 8 do 14 sati.

PN INFO