Miloš Stojković, teolog, predsednik Svepravoslavnog nacionalnog saveta i poverenik Hilandara, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o lažnim navodima da sadašnja vlast u Paraćinu otima imovinu manastiru Svete Petke u Izvoru.

Stojković se posebno osvrnuo na laži koje čelnici bivše vlasti plasiraju putem društvenih mreža a koji su, kako Stojković navodi, i sami radili protiv pravoslavne crkve i protiv srpskog naroda a sve u cilju sticanja lične koristi.

Posebno je osudio nedavnu izjavu Marka Vidojkovića koji je vređao Patrijarha Porfirija i podsetio prisutne na to da ga je bivši predsednik opštine Paraćin ugostio u ovom gradu kada nije bilo mesta za doček slavnog srpskog vojskovođe Vladimira Lazarevića.


Tokom govora Stojković se osvrnuo i na poređenje direktorke Centra za socijalni rad Aleksandre Antić sa krvnikom i teroristom Hašimom Tačijem, koje je pokret Svi za Paraćin objavio na svom profilu. Kako je on rekao, krajnje je neumesno porediti Aleksandru Antić sa onima koji su nju i njenu porodicu proterali sa vekovnog ognjišta 1999. godine.

Snimak kompletne konferencije za medije možete pogledati uskoro na našoj Facebook stranici.

Foto: I. Milanović/PN Info

PN INFO