Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je opštinu Paraćin. Državnog zvaničnika dočekao je predsednik opštine Vladimir Milićević, a zatim je, u skladu sa programom posete, usledio sastanak sa rukovodstvom lokalne samouprave.

Osim Milićevića, sastanku na kom je bilo reči o pitanjima iz nadležnosti ovog ministarstva i saradnji sa Opštinom Paraćin, prisustvovali su pomoćnica predsednika opštine Jelena Vidosavljević, predsednica Skupštine opštine Paraćin Slavica Jovanović i zamenik predsednice Skupštine opštine Miloš Đokić. Ministar Martinović je zatim sa svojim domaćinima obišao Jedinstveno upravno mesto u renoviranom delu zgrade Opštine, koje je otvoreno pre nešto više od godinu dana umesto postojećeg uslužnog centra, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Martinović je bio zadovoljan viđenim, jer na jedinstvenom upravnom mestu, podsetimo, građani mogu mnogo brže i efikasnije da obave sve administrativne poslove umesto da, kao ranije, obilaze više različitih šaltera i kancelarija. U okviru JUM-a nalaze se i šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova koji pružaju usluge vezane za ličnu i putnu dokumentaciju, kao i dva šaltera pošte. Program otvaranja jedinstvenih upravnih mesta u opštinama u Srbiji Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je 2018. godine i do sada je otvoreno blizu 40 jedinstvenih upravnih mesta koja olakšavaju obavljanje poslova i proceduru ne samo građanima, već i zaposlenima u javnoj upravi.

Takođe, ministar Martinović obišao je i igralište u okviru MZ Gloždak koje će biti potpuno rekonstruisano ali je najavio i rekonstrukciju ulice Kralja Milutina, koja je jedna od najprometnijih u gradu, a vrednost tih radova projektovana je na 165 miliona dinara. Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević rekao je da je ovo veoma značajna poseta za našu sredinu i ovim putem se zahvalio ministru Martinoviću na dolasku. Milićević je rekao da će radovi na izgradnji igrališta i košarkaškog terena otpočeti krajem leta. Prioriteta je mnogo, kao što je slučaj sa opštinama iz treće i četvrte kategorije, rekao je tokom obilaska MZ Gloždak ministar Martinović. On je dodao da će se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave potruditi da pomogne Paraćinu na nekoliko nivoa.

Foto: I. Milanović/PN Info
Izvor: paracin.rs

PN INFO