Večeras od 19 časova je u Galeriji Novog Kulturnog Centra otvorena izložba ”Metamorfoza metamorfoze”, ćuprijskog umetnika Novaka Novakovića. Paraćinskoj publici autor je predstavio kolaže i grafike.

Novak Novaković je rođen u Ćupriji 1985.godine . Završio „Umetničku školu“ u Nišu 2004.godine kao đak generacije grafičkog odseka. Master studije završio je u Nišu 2010. godine na odseku za primenjenu umetnost, grafički dizajn, u klasi profesora : Vidana Papića, Slobodana Jelesijevića i Slavice Dragosavac. Jedan je od osnivača i aktivni član udruženja “ Zavičajni klub likovnih umetnika Ćuprije“, koje vodi od njegovog osnivanja 2009.godine.

Član ULUS-a od 2012.godine. Učesnik je na više likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Učestvovao je u realizaciji mnogih kulturnih projekata, kao neposredni izvođač ili organizator. Tvorac je većeg broja idejnih grafičkih rešenja vizuelnih identiteta . Radovi mu se nalaze u zbirkama ambasada: SAD, Češke i Finske, kao i u zbirci muzičara Larija Vučkovića, koji je rad primio u okviru nagrade za životno delo u sklopu Nišvil džez festivala 2019. godine.

Od 2013. godine radi kao direktor Muzeja „Horeum Margi-Ravno“ Ćuprija. Angažovan je kao stručni saradnik za kreativnu sekciju Doma učenika srednjih škola „Srećno“ od 2016. godine.

Foto: Ivan Milanović/PN Info

PN INFO