Na 65. sednici Opštinskog veća donet je Zaključak o pristupanju opštine Paraćin projektu “Čista Srbija”, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
S obzirom na to da se opština Paraćin nalazi u grupi 65 prioritetnih gradova i opština, u kojima će biti realizovan projekat “Čista Srbija”, Ministarstva građevinarstva, saobrćaja i infrastrukture, kojim će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i deponije na teritoriji paraćinske opštine, a koja proističe iz komercijalnog ugovora potpisanog između resornog ministarstva i kineskih partnera, kompanije CRBC, zaključak Opštinskog veća, sa 65. sednice, odnosi se na pristupanje opštine Paraćin ovom velikom projektu, čija će realizacija trajati narednih nekoliko godina. Na osnovu projektnog zadatka obaveza opštine Paraćin je izrada Katastarsko topografskog plana, za šta će iz budzeta opštine biti izdvojeno 8 miliona dinara. Inače, ovim projektom je, za područje paraćinske opštine, predviđena izgradnja 138 kilometara nove kanalizacione mreže i 3 potpuno nova postrojenja za otpadne vode.
Opštinsko veće je na današnjoj sednici prihvatilo Predlog rešenja o razrešenju načelnika Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove, magistra Saše Jevtića, nakon podnete ostavke, iz ličnih razloga.
Veće je, takođe, prihvatilo i Predlog rešenja o postavljenju načelnika Uprave za lokalni ekonomski razvoj, javne službe i društvene delatnosti, nakon sprovedenog konkursa, master ekonomiste Maje Tanić, koja ispunjava konkursom predviđene uslove.

paracin.rs

PN INFO