Juče je konferencijom za medije obeležena prva godišnjica poslovanja paraćinske fabrike od kako je slovenački Hrastnik kupio Staklaru. Ovom prilikom je generalni direktor Peter Čas javnosti predstavio sve ono što je rukovodstvo fabrike uradilo tokom prethodnog perioda ali i planove za budućnost.

Kao društveno odgovorna kompanija, generalni direktor SFS Paraćin i Vaider grupe Peter Čas obavestio je prisutne o projektima saradnje sa lokalnom zajednicom. Paraćinske osnovne škole će dobiti 21 računar u cilju opremanja informatičkih kabineta a paraćinskim učenicima osnovnih i srednjih škola biće podeljeno 5000 flaša za vodu, proizvoda ove fabrike. Juče je potpisan ugovor o prvoj od 20 kadrovskih stipendija koju ova kompanija daje studentima a na jučerašnjem događaju ugovor o stipendiranju je potpisao apsolvent mašinskog fakulteta Lazar Ignjatović.

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević je istakao da je investicija u Staklaru jako važna za privredu, kako Paraćina, tako i cele Srbije a da je i izgradnja Muzeja staklarstva još jedan znak da je Paraćin grad stakla.

Foto: I. Milanović/PN Info

PN INFO