Predstavnici opštine Paraćin i Regionalnog inovacionog start-up centra prisustvovali su konferenciji “Nordijsko-srpsko partnerstvo za zeleno poslovanje i industrijske procese” u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

U okviru današnje konferencije održane su dve panel diskusije: ”Zelena tranzicija i trendovi-nordijska iskustva i lokalne prakse” i ”Zeleno poslovanje-Finska iskustva i lokalne prakse”.

Svetski trend je digitalizacija i razvoj startap i inovacionog ekosistema, te će panelisti podeliti svoja iskustva, znanja i prakse po pitanju zelene tranzicije i na koji način startap kompanije mogu doprineti razvoju u tom smeru, kao i kako unaprediti proizvodne procese uz što veću efikasnost, a što manji utrošak resursa. Nordijske zemlje već niz godina nastoje da svoja iskustva i najbolju praksu prenesu i drugima, a u okviru konferencije “Nordijsko-srpsko partnerstvo za zeleno poslovanje i industrijske procese” bićete u prilici da čujete kako poboljšati proizvodne procese, uključiti principe cirkularne ekonomije, digitalizovati poslovanje i u isto vreme povećati produktivnost i efikasnost i trošiti manje resursa.

Izvor: Facebook

PN INFO