Zajednička pokazna vežba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin i Vatrogasno-spasilačke jedinice, u saradnji sa paraćinskom organizacijom Crvenog krsta i Službom hitne pomoći Doma zdravlja, biće održana u sredu, 31. maja od 11 sati. Mesto održavanja je u Sinđelićevoj ulici na poligonu iza benzinske pumpe „Mihajlović“, a građani se pozivaju da prisustvuju.

Cilj je uvežbavanje i sinhronizacija rada svih navedenih učesnika, najavio je Saša Ružić, član Opštinskog veća zadužen za Sektor za vanredne situacije u opštini Paraćin. Zadatak učesnika vežbe biće spasavanje povređenog vozača koji je zarobljen u automobilu nakon saobraćajne nesreće u kojoj je vozilo udarilo u benzinsku pumpu, pa je došlo i do curenja goriva. Tokom pokazne vežbe moći će da se vidi oprema koju poseduje Dobrovoljno vatrogasno društvo, kamion i ostala sredstva obezbeđena za efikasan rad Društva. Po završetku vežbe biće organizovana smotra Dobrovoljnog vatrogasnog društva radi prezentacije kompletne opreme i mehanizacije koje Društvo poseduje. Smotri će prisustvovati predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasnog saveza Srbije i lokalne samouprave.

Takođe, ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin jule su obišle gornje tokove Crnice i Grze zbog obilnih padavina a sve u cilju pravovremenig reagovnja i sprečavanja izlivanja vode iz korita.

PN INFO