U paraćinskoj Opštoj bolnici stekli su se uslovi za gašenje Kovid odeljenja i prelazak bolnice u non- kovid režim. Sva bolnička odeljenja sada rade punim kapacitetom, po redovnom programu.

Na vakcionom punktu u Hali sportova, obavlja se zakazana revakcinacija kineskom i američkom vakcinom, a u toku je i slobodno davanje prve doze vakcina Sinofarm i Fajzer, bez prijave i zakazivanja preko e- Uprave. Zakazano je i 11 prvih doza ruske vakcine Sputnjik, koje nema u slobodnom prometu i za koju se građani moraju prijaviti e-Upravi. Tokom vikenda, broj vakcinisanih građana je porastao i prema izveštaju od 6. juna, u opštini Paraćin je utrošeno ukupno 15.766 prvih doza, a broj kompletno vakcinisanih građana iznosi 13.364.

Od četvrtka, 3. juna, do nedelje, 6. juna, u Kovid ambulanti Doma zdravlja registrovano je samo 6 pozitivnih nalaza, a značajno je opao i broj pregleda. U četvrtak je samo jedan nalaz bio pozitivan, od 35 antigenskih testova i jedan od 8 PCR testova, a obavljeno je 12 prvih i 12 kontrolnih pregleda. U petak je svih 25 antigenskih testova bilo negativno, a od 12 PCR testova, 3 su dala pozitivan nalaz, obavljeno je 7 prvih i 17 kontrolnih preleda. U subotu je obavljeno 14 prvih i 14 kontrolnih pregleda, a svih 27 antiegenskih i 18 PCR testova dalo je negativan nalaz. U nedelju je 16 antigenskih testova dalo jedan pozitivan nalaz, 6 pacijenata se javilo na prvi pregled, a 8 na kontrolu.
U prvoj nedelji ovog meseca, od 1. do 6. juna, registrovano je 18 pozitivnih nalaza, pacijenata koji su se testirali preko Kovid ambulante Doma zdravlja.

Izvor: paracin.rs

PN INFO