Sindikat srpske policije ističe da su verbalni napadi i uvrede na račun pripadnika policije od strane pojedinih medija i političara apsolutno neprihvatljivi i da je nečuvena laž da pripadnici srpske policije postupaju nehumano prema migrantima.

Mi iz Sindikata srpske policije apsolutno podržavamo odluku ministra policije gospodina Aleksandra Vulina da bezbednost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova mora biti na prvom mestu i iznad svega.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su za svoj rad i humano postupanje prema migrantima dobili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Čestitamo našim kolegama koji danonoćno brinu o bezbednosti naših građana i koji su svojim efikasnim radom razbili i uhapsili članove bande koja krijumčari ljude.
Moramo da istaknemo da su u četvrtak u Subotici i danima pre toga naše kolege zaplenile razno oružje i oruđe i uhapsili članove krijumčarskih bandi, a iregularne migrante sproveli u prihvatne centre.
Bruka je i sramota što pojedini mediji i političari blate rad naših kolega koji neretko rizikuju sopstvene živote da bi građani bili bezbedni.

Da je neki naš kolega ili građanin povređen od strane bandita koji koriste ljudsku muku za stvaranje zarade, da li bi se isti ti mediji ili političari oglasili? Ne bi, zato što njih ne zanimaju pripadnici MUP-a, kao ni građani Srbije.

Još jednom pozivamo medije i političare da ne blate naše kolege, ako nemaju niti jednu lepu reč za to što su krijumčarske bande razbijene, neka barem zaćute.

Izvor: FB strana Sindikata srpske policije

PN INFO