Nakon što je nedavno osvojio titulu državnog prvaka u opštoj avijaciji u reli letenju, Aleksandar Godić iz Aero kluba „Naša krila“ iz Paraćina je osvojio novu titulu državnog prvaka takođe u opštoj avijaciji, ali ovog puta u preciznom letenju. Time je potvrdio prošlogodišnju titulu najboljeg u ovoj disciplini, a sa osvojenim prvim mestima u opštoj avijaciji pokazao da je kao sportski pilot bez premca u Srbiji u 2021.godini.

Državno prvenstvo motornih pilota Srbije u preciznom letenju održano je na sportskom aerodromu Davidovac kod Paraćina od 24. do 26. septembra, u organizaciji AК „Naša krila“ Paraćin i Vazduhoplovnog saveza Srbije. Učestvovalo je sedam pilota iz četiri aerokluba, a pored prvoplasiranog Godića u generalnom plasmanu, drugo mesto je osvojio Nenad Stojanović iz AК „Sombor“ i treće mesto Tomislav Šaletić iz kluba domaćina.

U zadatku vremenska tačnost najbolji je bio Aleksandar Godić, ispred drugoplasiranog Nenada Stojanovića i trećeplasiranog Tomislava Šaletića. U zadatku izviđanje prvo mesto je osvojio Dušan Todorović iz AК „Trstenik“, ispred svog klupskog kolege Aleksandra Unčanina na drugom mestu i Aleksandra Godića na trećem mestu. U trećem zadatku precizno sletanje takođe najbolji Godić, ispred drugoplasiranog Dušana Todorovića iz Trstenika i trećeplasiranog Tomislava Šaletića iz paraćinskog kluba.

Izvor: FB strana Sportskog Saveza opštine Paraćin

PN INFO