U okviru projekta ”Rekonstrukcija infrastrukture za zaštitu od poplava” koji se finansira preko Evropske unije, a sprovodi ga Austrijska agencija za razvoj (ADA) , u petak 28.5.2021. će se održati vežba zasštite od poplava.

Cilj ovog događaja je da građani Paraćina, ali i drugih gradova u Srbiji, budu obavešteni o tome šta organi i institucije Republike Srbije čine u okviru mnogobrojnih projekata u Srbiji u cilju smanjivanja rizika od poplava. Takođe, cilj skupa je i upoznavanje javnosti o važnosti adekvatnog učešća i reagovanja svih građana u ovakvim situacijama u cilju smanjenja šteta i gubitaka.

Planirano je da se tokom vežbe izvrši montiranje odbrambenog zida korišćenjem mobilne opreme, koja se svuda u svetu koristi za zaštitu od poplava. u vežbi će učestvovati timovi JVP ”Srbijavode” i Štaba za vanredne situacije Opštine Paraćin.

Zbog održavanja ove vežbe, pojedine gradske ulice će biti zatvorene za saobraćaj, o čemu je JP ”Direkcija za izgradnju Opštine Paraćin” izdala posebno obaveštenje:

Zbog izvođenja pokazne vežbe za zaštitu od poplava na reci Crnici u centru grada dana 28.05.2021.g. u vremenu od 07-18 časova, doći će izmene režima saobraćaja u ulicama Majora Marka, kralja Petra Prvog, Nikole Pašića, Diletovo sokače, Save Кovačevića, Vase Čarapića, Adakalskoj. U nekim od ulica biće i potpuna obustava saobraćaja kao i onemogućeno parkiranje vozila u zonama za smeštanje mobilne opreme. Mole se građani da prate službe informisanja radi detaljnijih informacija u vezi blagovremenog uklanjanja vozila.

PN INFO