Posle teške tragedije koja se dogodila našoj zemlji, nalazimo se u velikom problemu. Svakodnevni pritisci koji se dešavaju postaju sve teži i brutalniji. Dešava se zamena teza na više nivoa i napadi koji su instruisani iz inostranstva. Skreće se pažnja javnosti sa realnih problema na politički teren.

Pored napada na našu državu, svedoci smo napada na SPC i patrijarha Porfirija. Internetom kruži deo snimka na kom se nalazi patrijarh, koji je govorio o predlogu zakona o „Rodno senzitivnom jeziku“, kao i o ljudima koji ga zagovaraju. Patrijarh je optužen da je vređao žene i ponižavao ih. Na osnovu toga izrečene su najgore uvrede na račun pravoslavlja i vernog naroda. Ukoliko pogledate ceo snimak, videćete da je to daleko od istine. Predlog ovog skaradnog zakona zadire pre svega u naš maternji jezik. Sa druge strane ni na koji način ne utiče na realne probleme žena i društva u celini. Nasilje koje se svakodnevno dešava nad ženama, muškarcima, decom i životinjama je direktna posledica urušavanja sistema vrednosti. Upravo je SPC jedan od poslednjih bedema koji stoje između naše zemlje i zla koje je sve veće u svetu. Zbog toga je i meta ovih napada.


Ukoliko se detaljnije pozabavite analizom plasiranih laži u javnom prostoru, primetićete da dolaze i od takozvanih pokreta koji su poreklom iz inostranstva. Ciljeve tih pokreta ostvaruju pojedinci, udruženja, pa čak i politički funkcioneri u Srbiji. Takvi pokreti su u svetu poznati po nasilnim rušenjima vlasti i stvaranju nereda koji su na korak do građanskog rata. Kao takvi, predstavljaju ozbiljnu pretnju po bezbednost svake zemlje i naroda, jer svojim akcijama koje su pažljivo planirane stvaraju haos. Jedna od njih je i u procesu stavljanja na listu terorističkih organizacija, a upravo je njeno delovanje najzapaženije u našoj državi.

Da li može tragedija i bol oko gubitka naše dece da nas ujedini da se zajedno angažujemo oko rešavanja problema? Kako kaže naša izreka „Samo sloga Srbina spasava“. Zato prekinite da nesvesno učestvujete u politizaciji poslednjih događaja i da besciljno lutate, i sa jedne i sa druge strane. Razmišljajmo svojom glavom, ujedinimo se i učvrstimo naše porodice, ne dajmo da nas bilo ko iz inostranstva zloupotrebljava i koristi za uništenje sopstvene zemlje i sopstvenog naroda.

Kako je većina ljudi u Srbiji pravoslavne veroispovesti, izađimo zajedno na litiju da proslavimo slavu grada Beograda i da se ujedinimo u molitvi, kako bi mogli da krenemo zajedno u rešavanje konkretnih problema. Litiju koja se održava svake godine i koju su neprijatelji Srbije pretili da će uništiti. Ne dozvolimo to, pokažimo smirenje i dostojanstvo, to je jedini skup koji treba svim srcem podržati.

Živela Srbija!

Isidora Milosavljević – Generealni Sekretar Centra za bezbednost, istrage i odbranu – DBA

PN INFO