Svetu arhijerejsku liturgiju u Drenovcu na praznik Vaznesenja Gospodnjeg-Spasovdan služio je Njegovo Preosveštenstvo episkop Kruševački Gospodin David i načelstvovao je liturgijskim sabranjem.

Praznik Vaznesenja Gospodnjeg-Spasovdan u Drenovcu služio je Njegovo Preosveštenstvo episkop Kruševački Gospodin David i načelstvovao je liturgijskim sabranjem. Tom prilikom Episkopu su sasluživali: arhijerejski namesnik ćićevački jerej Miloš Pešić, starešina hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Drenovcu jerej Milan Banjac, vladičanski đakon Nenad Matić, kao i đakoni Dragan Aleksić i Vladan Tomić. Nakon pročitanog Jevanđelja, Episkop kruševački gospodin David je poučio verni narod, koji je potom primio Svete Darove.

Na kraju svete liturgije, Episkop je prerezao slavski kolač koji je kao ovogodišnji domaćin priredilo KUD “Spasovdanski vez” iz Drenovca.

Takođe, ovom prilikom Episkop je odlikovao gospodina Nenada Savića iz Drenovca ordenom Svetog Save trećeg reda, a potom dodelio brojne gramate za izuzetan doprinos crkvi, među kojima je i SO Paraćin u čije je ime gramatu primio predsednik opštine Vladimir Milićević.

Sabranje je završeno folklornim nastupom i trpezom ljubavi koju su upriličili paroh drenovački jerej Milan Banjac i KUD “Spasovdanski vez”.

PN INFO