Opštinsko veće je na jednoj od prethodnih sednica, razmatrajući Nacrt Plana kapitalnih investicija za period od 2022. do 2027. donelo Zaključak da se taj nacrt uputi na javnu raspravu, koja je održana danas u prostorijama opštine.

Poziv je bio upućen relevantnim javnim službama, predstavnicima civilnog društva, stručnoj javnosti i drugim zainteresovanim stranama da se uključe, a zainteresovani su mogli da svoje primedbe, predloge i sugestije upute u elektronskoj formi ili poštom na adresu Opštinskog veća, kojih međutim nije bilo.

Nacrt ovog Plana ranije je predstavljen i privrednicima paraćinske opštine na sastanku Privrednog saveta. Planom je obuhvaćeno ukupno 39 kapitalnih investicija, među kojima se između ostalog nalaze rekonstrukcija mostova, kompletna rekonstrukcija osnovne škole “Radoje Domanović” koja je u toku, izgradnja kanalizacione mreže i novih postrojenja za otpadne vode kroz Projekat “Čista Srbija” za zaštitu životne sredine, izgradnja vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama, Muzej staklarstva… Tim za izradu plana kapitalnih investicija opštine Paraćin i Odeljenje za LER, javne službe i društvene delatnosti, će sačiniti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i objaviti ga na internet stranici Opštine Paraćin a konačan Nacrt Plana dostaviti Opštinskom veću na dalje razmatranje i utvrđivanje.

paracin.rs

PN INFO