Direktor JKP “Crnica”, Dejan Stojković, obišao je danas radove na rekonstrukciji glavnog voda. On je tom prilikom govorio i o planovima ovog javnog preduzeća za naredni period.

Tom prilikom je istakao da je ova faza rekonstrukcije glavnog voda od izvorišta Sveta Petka do rezervoara na Karađorđevom brdu najzahtevnija, što zbog nepristupačnog terena, što zbog potrebe izgradnje privremenog voda koji će biti u funkciji dok radovi traju. Kako je izjavio Stojković, na ovoj deonici glavnog voda su u proteklom periodu kvarovi bili česti.

Što se tiče rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu, Dejan Stojković je naglasio da su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Vojvode Putnika završeni. Zamenjene su su stare azbestne cevi novim, polietilenskim a odrađena je i zamena vodomera. U ovoj ulici će, posle završetka javne nabavke, biti odrađena kompletna rekonstrukcija kolovoza. Takođe, u narednih desetak dana počeće i rekonstrukcija vodovodne mreže u Vidovdanskoj ulici.

U Gračaničkoj ulici je, prema rečima Stojkovića, počelo obeležavanje trase instalacije, nakon čega će se otpočeti sa konkretnim radovima a očekuje se i otpočinjanje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u drugom delu ulice Nikole Pašića, od pasaža do hotela Petrus, nakon čega će se pristupiti kompletnoj rekonstrukciji kolovoza.

Foto: Ivan Milanović/PN Info

PN INFO