Kako je premijerka Ana Branbić najavila prilikom današnje posete Srpskoj fabrici stakla, u naš grad u naredne dve godine stižu velike investicije. Pored multinacionalne kompanije koja će otvoriti veliki broj novih radnih mesta, premijerka je najavila ulaganje u putnu infrastrukturu, dalju rekonstrukciju škola u našoj opštini ali i veliko ulaganje u rekonstrukciju paraćinske Bolnice. Kako je Ana Brnabić navela, ovo je samo deo plana ulaganja u Paraćin u naredne dve godine.

Generalni direktor Staklarne Hrastnik Peter Čas je prisutnim zvanicama predstavio način rada i proizvodne mogućnosti ove fabrike ali se seposebno osvrnuo na planove za razvoj Srpske fabrike stakla Paraćin. Ulaganje u paraćinsku Staklaru će se obaviiti u više faza- U prvoj fazi će biti uloženo 5 miliona evra za delimični remont i stabilizaciju proizvodnje, dok će se kroz naredne faze dosta ulagati u izgranju novih peći za obojeno i bezbojno staklo, koje će biti ponuđeno domaćim i stranim kupcima, kao i ulaganje u izgradnju Nacionalnog centar za reciklažu. Posebna pažnja će se pokloniti razvoju zelenih izvora energije i smanjenju zagađenja, čemu ova kompanija poklanja veliku pažnju.

Današnjem događaju prisustvovali su i Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, narodni poslanici Darko Jovanović i Dalibor Šćekić, ambasador Republike Slovenije u Srbiji Damjan Bergant, predstavnica ambasadora Švajcarske u Srbija Saskia Salzman, kao i predstavnici lokalne samouprave.

PN INFO