Danas je u sali paraćinskog Pozorišta svečanom sednicom Skupštine opštine obeležen Dan opštine Paraćin. Svečanost je počela himnom Bože pravde, koju je otpevala operska diva Milica Ilić.

Predsednica Skupštine opštine Paraćin Slavica Jovanović je najpre pozdravila sve prisutne i građanima Paraćina čestitala Dan opštine, naglasivši da je Skupština opštine Paraćin u prethodnih godinu dana imala 27 zasedanja i donela više od 140 odluka i nekoliko stotina rešenja i zaklučaka. Nakon predsednice Skupštine opštine, prisutnima se obratio i Vladimir Milićević, predsednik Opštine paraćin, koji je govorio o svemu onome što je urađeno u prethodnih godinu dana ali i o planovima za budućnost, pre svega o izgradnji infrastrukture i ulaganjima u privredu i otvaranju novih radnih mesta.

U daljem toku svečane sednice, nastup su imali članovi KUD ”Spasovdanski vez” iz Drenovca kao i mladi harmonikaš Nikola Simić.

Plakete, povelje, zahvalnice i novčane nagrade, zaslužnim pojedincima, organizacijama, kompanijama i ustanovama dodelila je Slavica Jovanović, predsednica Skupštine opštine Paraćin.

Na kraju svečanosti, operska diva Milica Ilić je otpevala pesmu ”Ovo je Srbija”.

PN INFO