Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija srbomrsci su jedva dočekali kako bi se pokazali u pravom svetlu.

Bilo je i za očekivati da će grupice drogiranih komita koji podržavaju Mila Đukanovića ali i sektaša Miraša Dedeića pokušati da spreče ustoličenje i napadnu Srpsku Pravoslavnu Crkvu i pravoslavni narod, ali verujemo da većina ljudi nije očekivala da će podršku divljacima dati i Srbi koji su u Srbiji i od Srba zaradili mnogo i još uvek zarađuju.

Pa tako je nekakav novinar, Slaviša Lekić, ismevao dolazak patrijarha i mitropolita na Cetinje. Ovaj novinar zaposlen je na stranoj televiziji N1 čiju uređivačku politiku sprovode oni koji sebe nazivaju opozicionarima, ali koji rade za strance i protiv Srbije.

Takođe, nekakav političar, Balša Božović, čija je stranka (DS) član socijalističke internacionale, verovatno ateista, koristeći društvenu mrežu tviter, najavljuje nekakve topove i sukobe, valjda priželjkujući nekakve nove ratove.

Portal Direktno prenosi tekst hrvatskog medija „jutarnji.hr“ sa naslovom „Padne li Crna Gora, zna se ko je sledeći“ u kojem praktično ismevaju Ustoličenje ali i najavljuju mogući ratni sukob koji bi kasnije bio prenet u Bosnu i Hercegovinu. Šta je poenta pisanja ovakvih tekstova od strane hrvatskih medija, jasno je, ali šta „domaći“ mediji žele da dobiju prenoseći ovakve tekstove, nije baš najjasnije, te bi srpske bezbednosne službe trebalo da ih to pitaju.

Vođa pokreta „Žene u crnom“, Staša Zajović, otišla je korak dalje i pojavila se na Cetinju gde je jasno dala podršku divljacima Mila Đukanovića. I oko ove organizacije bezbednosne službe Republike Srbije trebalo bi da se pozabave, da se vidi ko ih finansira, zašto uživaju podršku Srbije a rade protiv Srbije.

Nenad Čanak, osvedočeni srbomrzac i separatista koji je takođe bio na Cetinju i pružio podršku alkoholisanim i drogiranim divljacima Mila Đukanovića, otišao je najdalje sa svojim ratno-huškačkim stavom. On je krivicu za sukobe prebacio na policiju. Ovaj Srbin (nažalost) nedavno je podržao i akciju u kojoj se građani Srbije iz severne pokrajine pozivaju da se na popisu izjasne kao nepostojeća nacija.

Pravoslavni Vojni Red Vitezova Templara smatra da bi država Srbija trebala da reaguje i da ovim (ne)ljudima oduzme srpsko državljanstvo i protera ih, ali i da zapleni svu njihovu imovinu koju će rasprodati i novac dati za lečenje dece iz Srbije. Najoštrije osuđujemo antisrpsko delovanje i podržaćemo svaki potez pravne države Republike Srbije koji ne sme da izostane.

Stevan Đokić

PN INFO