Kako je lažna opozicionarka, Marinika Tepić, iznela niz neistina i laži na račun naše organizacije i našeg predsednika Stevana Đokića, a kasnije i gospodin Bojan Elek iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, osetili smo potrebu da se obratimo građanima i da im kažemo šta je prava istina. Napominjemo da već dve godine traje proces protiv Marinike Tepić koji smo pokrenuli pred sudom zbog iznošenja neistina, ali bez obzira što ona uživa nečiju zaštitu, mi ćemo svakako pokrenuti još jedan, novi postupak, kao i protiv gospodina Eleka koji je izneo niz neistina za medij Južne Vesti. Takođe, želimo da obavestimo javnost da su napadi na nas počeli onoga trenutka kada smo odbili jednu stranu ambasadu da nas finansira.

Poštovani građani Srbije,

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA je organizacija koja pre svega pripada građanima, običnim ljudima koji žele da žive u bezbednoj Srbiji i koji su se udružili kako bi radili na očuvanju bezbednosnih interesa, upravo običnih građana, svojih komšija, sugrađana. Bavimo se problematikom bezbednosti na način da upozoravamo i edukujemo građane na sve one pošasti sa kojima se susreću skoro svakodnevno, narkomanija, sekte, vršnjačko nasilje, bezbedno surfovanje internetom, bezbednost u saobraćaju. Među članovima naše organizacije ima i profesora i studenata iz oblasti bezbednosti i prava, doktora i medicinskih tehničara, nastavnika i vaspitača, sportista, imamo i privrednike, poljoprivrednike, obične radnike, ali imamo među članovima i pripadnike MUP-a i vojske, jer naša organizacija nije internacionalnog tipa te ispunjava uslove da pripadnici MO takođe mogu biti deo DBA.

Gospodin Elek za Južne Vesti rekao je da imamo saradnju sa MUP-om i da smo od MUP-a dobijali značke. Nismo deo MUP-a a saradnju sa MUP-om imamo na veoma niskom nivou. Prethodno rukovodstvo MUP-a totalno nas je ignorisalo, hapsili su nas, poveli proces zabrane članskih značaka. Današnje rukovodstvo MUP-a takođe nas ignoriše i ni jednom nismo imali sastanak sa ljudima iz MUP-a iako smo više puta tražili zbog izmena nekih starih zakona, donošenja nekih novih i nekih novih inicijativa.

Nikada nigde nismo govorili da smo od MUP-a dobijali značke, jer naše članske značke koje su bile dozvoljene Zakonom i koje postoje svuda u svetu, razlikovale su se dosta od legitimacije i značke MUP-a. Donošenjem Uredbe, značke se ne izdaju, a naš logo je doživeo izmenu i totalno su uklonjeni svi državni elementi. Nakon Uredbe, krenuo je lov na nas čak i zbog nalepnica. Ukoliko gospodin Bojan Elek ima informaciju da je nama MUP davao značke, neka iznese dokaze, jer ćemo od gospodina Eleka to tražiti da objasni pred sudom.

Još jedna laž je izrečena, a to je da država finansira naš rad. Ako neko ima bilo kakve dokaze, neka ih iznese javno, a mi ćemo svakako za sud pripremiti svu dokumentaciju koja govori suprotno. Naša organizacija podnosila je do sada bar trista puta dokumentacije, od lokalnih samouprava do raznih institucija koje su objavljivale konkurse za projekte, i nikada, ali nikada nismo prošli ni na jednom konkursu iako smo zadovoljavali sve kriterijume. Finansiramo se od članarine i donacija od naših članova što je apsolutno lako proverljivo, a to možete da pitate i policiju jer su nam pre izvesnog vremena, po anonimnoj prijavi, češljali dokumentaciju i bili kod knjigivođe u proveri, zamislite, sve je čisto. Godinama bezuspešno pokušavamo da dobijemo 20-ak kvadrata kao kancelariju a koja bi nam bila dodeljena kao i drugim organizacijama za koje se plaća umanjena cena, ali nikada nikakav odgovor nismo dobili, već kancelariju plaćamo sami, za razliku od Beogradskog centra za bezbednosnu politiku koji novac dobija i od državnih organa i od stranaca.

Ovako se finansira Beogradski centar za bezbednosnu politiku:

Nismo zatvorena organizacija, otvoreni smo za sve građane, i to svi znaju. Nismo nikakva tajna služba, tajna policija ili parapolicija. Ko poželi da dođe da se više informiše, vrata su mu uvek otvorena. To što među našim članovima imamo ljude koji su politički aktivni, da li u vlasti, opoziciji, u drugim organizacijama, to je zakonom dozvoljeno i to je njihovo lično pravo. Na kraju, svako ima pravo da tumači stvari onako kako on misli, ali ako smo mi najveći problem vlasti, a jedini program opoziciji, neka svi kolektivno zaborave bavljenje politikom.

Članovi DBA.

PN INFO